Forskjell mellom versjoner av «University of Twente»

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Molecular and material engineering master)
(Annet)
Linje 63: Linje 63:
   
 
== Annet ==
 
== Annet ==
* Siden de ikke har bachelorutdannelse for nano, starter alle i en ny "nano-klasse", som gjør det lett å bli inkludert i klassemiljøet.
+
* Siden de ikke har bachelorutdannelse for nano, starter alle i en ny "nano-klasse", som kan gjøre det lettere å bli inkludert i klassemiljøet.
* Ulempen med dette er at de på master i nano har mange "basic" nanofag som vi allerede har hatt.
 
 
* Twente har [https://www.utwente.nl/mesaplus/ Mesa+]
 
* Twente har [https://www.utwente.nl/mesaplus/ Mesa+]
   

Revisjonen fra 7. feb. 2017 kl. 12:37

Fakta

  • Land: Nederland
  • Beliggenhet: Enschede
  • Studenter: 9614
  • Nettsted: utwente.nl/en

Hvordan søke

Siden UTwente har Erasmusavtale med NTNU kan man søke på vanlig måte via NTNU. Søknadsfristen er 4 måneder før semesterstart (1. mai for start 1. september, 1. oktober for start 1. februar). Gå til Internasjonal Seksjon for mer informasjon om søknadsprosedyrer. Ellers, se UTwentes sider for utvekslingsstudenter. For nordmenn er det ikke nødvendig med engelsktest.

Hva koster det

Hvis man har Erasmus stipend betaler man ikke skolepenger. Man betaler semesteravgiften til NTNU og får 350€ i måneden når man er i utlandet. (2016/17)

Bolig er billligere enn i norge dersom man klarer å få gjennom skolen. Hvis man leier privat kan det svinge litt. Mer om det når vi har fått oss bolig. Twente har veldig bra informasjon rettet mot utvekslingsstudenter på sidene sine, så det anbefales å sjekke der.

Fagtilbud

Full oversikt over alle fag.

Nanoteknologi master

Twente har et 2-årig masterprogram i Nanoteknologi som er relevant for bio og elektro: https://www.utwente.nl/en/education/master/programmes/nanotechnology/ Fordypningene/profilene man kan velge er Solid State Matter, (Bio)molecular matter og Soft Matter & Systems. Mange av fagene overlapper med fag på lavere nivå i Trondheim, og man får for eksempel studiepoeng for å ta nanolabkurs. De aller fleste internasjonale studenter på dette studieprogrammet fullfører hele graden sin i nanoteknologi på Twente, i tillegg til at de ofte har en annen bachelorbakgrunn. I likhet med andre masterprogram, avslutter man graden sin med et internship som typisk varer i 3 måneder og dekker omkring 15 studiepoeng.

Angående fag: klikk på de forskjellige lenkene her, det er en MYE bedre oversikt enn fagvelgeren som er lenket til fra NTNUs side om Twente. Man kan også se en kjapp oversikt her. Merk at "Academic year" betegner året og året+1, f.eks så betyr 2016 skoleåret 2016/2017.

Studieprogram og fag for retning nanomaterialer

Det finnes et 2-årig masterprogram i Chemical engineering, som også inkluderer fordypningen Molecular and material engineering som er relevant for material: https://www.utwente.nl/en/education/master/programmes/chemical-engineering/specialization/molecules-and-materials-engineering/

En mer detaljert fagoversikt finnes her.

Studieprogram og fag for retning bionanoteknologi

Det er mye bra fag man kan ta på retning bionano, men i likhet med materialretninga så er det kanskje best å ta fag fra et annet program en

K-emner

Vi har ikke helt funnet ut hvordan det funker med K-emner og studiepoeng. Teorien er at når man har droppen TekLed i tredje, så må vi ha 15 poeng (altså tre fag) K-emner i løpet av året. BMS-fakultetet arrangerer en del slike kurs. Det kan være lurt å ta kontakt med dem før man melder seg opp i kurset ettersom de tydeligvis ikke er like snille som naturfakultetet på å la en ta alle fag.

Struktur

Twente har et system bygget på 60 studiepoeng (Elective Credits) per år, hvor hvert år er delt opp i fire terminer. (timeplan) Fagene er mindre enn vi er vant til fra NTNU med stort sett 5 poeng per fag. Det vil si at man tar tre fag i terminen. Hvis du ser et fag som er verdt 15 poeng er det sannsynligvis en Bachelor-modul som vil si at det også er bakt inn grunnleggende kunnskap i faget (det kan fort bli bortkastet tid). Så langt har ingen her tatt en slik modul.

De har en del vekt på vurderinger underveis, så det er mye mer spredning i vurderingsformene enn på NTNU. Noen fag har 100% eksamen, som vi er vant med og noen har bare øvinger/prosjekter/presentasjoner som vurderingsgrunnlag. Vanligst er en kombinasjon med rundt 50% eksamen og 50% innleveringer.

Erfaringer

Bolig

Hvis du skal på utveksling fra høsten er det veldig stort press på boligmarkedet. Dette gjelder visst for hele Nederland ettersom de har begynt å ta inn ekstra mange internasjonale studenter. Heldigvis prioriteres internasjonale studenter i søknadskøen, så bare vær tidlig ute og søk som du vil få beskjed om, så ordner det seg sannsynligvis. Vi fikk svar på boligsøknaden i juni-juli. Det virker som om det er litt flere ting som er tilgjengelig for dem som begynner på våren. Sjekk facebooksidene "University of Twente - Marketplace" og "University of Twente - International" for ledige rom i tillegg til sidene som står i heftet til universitetet. Vær obs på scam til og med på disse modererte sidene og ikke gjør noe dumt som å sende masse penger ut av landet.

Skal du bo i byen eller på campus? Fordelen med campus er at det tar maks 5 min fra du går ut døra til du er i forelesningen. Mye av sportene er også basert på campus og studentforeningene er selvfølgelig også her.

Hvis du tror at du kommer til å dra på byen eller nyte andre kulturelle aktiviteter flere ganger i uka lønner det seg naturligvis å bo i byen. Det er også en type lesesaler i byen, så man må ikke reise til universitetet for å få studiero. Det tar forresten 10-20 minutter å sykle fra campus til byen avhengig av hvor rask (full) du er og hvor på campus/i byen du skal.

Forelesere

Det virker som om de fleste professorene er ganske flinke. Noe av det ligger i at fag på masternivå er mer spesialiserte og foreleserne derfor kan ha fag i det de kan best. Forelesere her har også mer kontroll over faget, så de kan legge det opp som de vil uten å tenke så mye på godkjenning fra eksamenskontoret og liknende. Alle forskningsgrupper tilbyr noe som heter Capita Selecta. Dette er et fag som ofte er litteraturstudie, men som også kan være eksperimentelt. Så hvis du liker en foreleser/fag veldig godt kan man gjøre et dypdykk ved å ta ett av diss fagene.

Fag

Fagene blir organisert sånn per halvår, så det er ikke sikkert at alle fagene du hadde tenkt deg går det rette kvartalet, eller går i det hele tatt. En rask guide er som følger: 1A, 1B, 2A, 2B er terminene fra høst til sommer. JAAR betyr at faget enten er individuelt eller at det bare går når nok studenter har vist interesse. Send mail til foreleseren og hør hva som er greia. De fleste fag har en resit, så man får to forsøk på å stå. Karakterskalaen er 1-10 med 5.5 som ståkarakter. 9 er i praksis høyeste karakter og 10 får man bare dersom man har absolutt alt rett og har imponert foreleseren. Eksamener er ikke anonyme, men vi har ikke funnet ut om dette er i hovedsak positivt eller negativt.

Annet

  • Siden de ikke har bachelorutdannelse for nano, starter alle i en ny "nano-klasse", som kan gjøre det lettere å bli inkludert i klassemiljøet.
  • Twente har Mesa+

Hvem har vært der

Kull 13: Birger, Jonathan, Ruth

Kull Danmark: Halvor

Kull 10: Simen (tar PhD)

Nyttige linker