University of California, Santa Barbara

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk

University of California, Santa Barbara

Fakta

The University of California, Santa Barbara (UCSB) er et offentlig universitet i Santa Barbara, California, en 2-timers kjøretur vest for Los Angeles. MEd over 20'000 studenter er det også ett av 10 universiteter i University of California systemet. Det er også ett av USAs Public Ivy universiteter, som anerkjenner gode offentlige universiteter i USA som tilbyr Ivy League-standard utdanning.

Som utvekslingsstudent ved UCSB er man enrolled i UCSB Extension, og man må selv ta initiativ for å skaffe plass i de fagene man ønsker. Universitet tilbyr mange meget gode fag innenfor alle de tre fagfeltene elektronikk, materialer og bioteknologi, og innehar også et eget nanofabrikasjons facility.

Hvordan søke

1. Ta kontakt med Internasjonal Seksjon en gang tidlig på vårsemesteret (eller før). Dale Licata er veldig hjelpsom og vil fortelle deg hva du trenger til søknaden din og når fristen er. Det er ikke så mye, du trenger ikke å ta TOEFL-testen, du trenger ikke topp-karakterer og du trenger ikke Letter of Recommendation).

2. Finn ut hva slags fag du ønsker å ta og søk om forhåndsgodkjenning av fag. Dette gjøres gjennom fakultetet og alt du trenger å gjøre er å sette opp en fagplan (spør tidligere studenter for eksempler på hvordan de gjorde det) og levere den til Brit Wenche som vil sende det videre til faglærer for godkjenning. Ikke bekymre deg så mye om hvilke fag du velger da de fleste skifter mening når de først er kommet til studiestedet, og det er ikke sikkert alle fagene du først tenkte å ta var mulige å ta uansett...

3.Søk om stipend fra NTNU. Her legger du bare inn informasjon om deg selv og fagene du har tenkt å ta.

4. Søk Lånekassen.

5. Søk om visum og intervju hos den amerikanske ambassaden.

6. Bestill flybilletter (strengt tatt skal de bestilles først etter du har fått visum, men det går uansett greit så bestill gjerne tidligere for å spare penger), pakk dine saker og dra avsted!

Fagtilbud

Som de aller fleste andre UCs (Bortsett fra Berkeley og Merced) så opererer UCSB med quarter systemet. Skoleåret er dermed delt opp i tre quarters fremfor to semestere (Fall (sep-dec) , Winter (jan-mar) og Spring (mar-jun) quarter). Det blir dermed litt vanskelig å erstatte fag for fag da de fleste fagene på UCSB alene er verdt mindre enn 7.5 studiepoeng. Universitetet har likevel plenty av gode fag å velge mellom, og siden en naturlig nok tar flere fag ila ett år så skal en få dekket det en trenger av studiepoeng. Hva som tilsvarer 60 norske studiepoeng varierer med fagene<ref>http://db.intersek.ntnu.no/gnag/search/show/391</ref>.

- Fag på høyere grad (graduate-nivå, fagkode 200-299): 36 quarter units

- Lavere grads fag (undergraduate-nivå, fagkode 100-199): 45 quarter units

En unit på et undergraduate fag tilsvarer dermed 0.8 units på et graduate fag. Et fag er som regel verdt 3 eller 4 units, og en tar da mellom 3 og 5 fag hvert quarter, avhengig av hvor mange undergraduate/graduate fag man tar.


Når en søker seg inn og får plass blir man enrollet i det som kalles UCSB Extension. Når du så kommer til universitetet er du ikke sikret plass på noen fag, og den første uken blir ganske hektisk ved at du drar fra forelesning til forelesning og forsøker å få forelesers tillatelse til å la deg ta hans fag. Ikke alle fagene har plass til Extension-studenter så du kan fort risikere å ikke få alle fagene du ønsker.

UCSB kan skimte med ett bredt fagvalg innenfor alle de tre retningene, i tillegg til noen ganske gode K-emner. På nettsidene til UCSB kan en finne informasjon om hvilke fag som går når på deres schedule. Mer detaljert faginformasjon om alle fag som tilbys finner en på catalog.

Videre følger en oversikt med en kort beskrivelse av noen relevante fag som har gått tidligere -- det er IKKE sikkert at det er disse som går akkurat i år. Hvilke som faktisk går i kommende quarter finner du på course schedule.

3. klassefag

Winter Quarter

ECE 215A - Fundamentals of Electronic Solids I

Spring Quarter

ECE 215B - Fundamentals of Electronic Solids II

Nanoelektronikk

Fall quarter

ECE 227A - Semiconductor Lasers I

ECE 220A - Semiconductor Device Processing I

PHYS 215A - Quantum Mechanics I

Winter quarter

ECE 227B - Semiconductor Lasers II

ECE 220B - Semiconductor Device Processing II

ECE 211A - Engineering Quantum Mechanics I

ECE 221A - Semiconductor Device Physics I

ECE 278B - Principles of Biological Microscopy

PHYS 215B - Quantum Mechanics II

CHEM 282C - Instrumental Methods in Materials Chemistry

Spring quarter

ECE 211B - Engineering Quantum Mechanics II

ECE 217 - MBE & Band Gap Engineering

ECE 220C - Semiconbductor Device Processing

ECE 221B - Semcionductor Device Physics II

ECE 225 - High Speed Digital Integrated Circuit Design

ECE 227 - Photonic Integrated Circuits

PHYS 215C - Quantum Mechanics III

Bionanoteknologi

Nanomaterialer

K-emner

Fall Quarter

ECON 205A - Economic Decisions

ECON 274 - Managerial Economics and Accounting

TMP 211 - Opportunities in Technology & Business

TMP 242 - Entrepreneurship

Winter quarter

ECON 234A - Introduction to Corporate Finance

TMP 246 - New Venture Finance

Spring quarter

TMP 240 - Business Strategy

TMP 241 - Managing Innovation

TMP 255 - New Product Development

Bolig

Kun få boligplasser tilbys Extension students gjennom universitetet, og her må man være veldig tidlig ute for å sikre seg plass<ref>Housing & Residential Services - Extension</ref>. De aller fleste studenter skaffer seg dermed leilighet gjennom private utleiere. Isla Vista er navnet på området hvor de aller fleste bor, og er en slags studentby som ligger vegg i vegg med campus. Her fins det flere muligheter, men det mest vanlig er å leie en leilighet sammen med 1-3 andre studenter i et leilighetskompleks (merk at så og si alle deler rom med noen her så intimgrenser kan du legge igjen hjemme). Noen anbefalte er:

En kan sikre seg en leilighet på flere måter.

 • En kan ta over etter de som bodde der året før. Da bør du tidlig ta kontakt med noen du kjenner som er i Isla Vista allerede og avtale dette. En må da gjerne betale en eller to måneder ekstra leie, og istedenfor å betale depositum direkte til utleier så skriver man under på at depositumet overføres til deres navn. Dette er en veldig grei måte å gjøre det på da en også ofte tar over det som er i leiligheten av senger, møbler og kjøkkenutstyr (de fleste leiligheter leies ut tomme).
 • En kan søke direkte til utleier om å få leie hos dem.
 • En kan roame craigslist på jakt etter noen som trenger roommate.
 • Det finnes en Facebook-gruppe for tidligere, nåværende og kommende UCSB Extension sudenter. Her er det også mulig å finne romkamerater.

Sosialt

Nylig rangert av Princeton Review som #2 Party School in the Country så finner en uten tvil noe for enhver smak når det gjelder festing her ute. Isla Vista ligger som nevnt rett ved sjøen og de fleste kvelder vil gata Del Playa være stappfullt av festglade mennesker på jakt etter et hus hvor de kan ta seg en øl, spille beer pong, eller andre aktiviteter. Studentmiljøet er ganske bra, men preget av at det er ganske mange andre nordmenn også på utveksling her. Det er utrolig mange Gløsinger her, særlig fra Teknisk Kybernetikk av en eller annen grunn (vi snakker her opp mot 50 kybere, nærmere 90 nordmenn tilsammen). Det er gode folk, men gjør det litt vanskeligere å ta initiativ til kontakt med amerikanere. Dersom du gjør en innsats selv og blir på litt sport og arrangementer og slikt så går det greit, men det skal godt gjøres å dra hit uten å komme i kontakt med flere nordmenn. Under følger en liten oversikt om diverse arrangementer og aktiviteter en kan bli med på.

Halloween Regnet som en av de største festukene i hele California, og det kommer studenter fra hele staten for å bli med på denne begivenheten. Noen år har det tatt heelt av og sikkerheten er noe innskjerpet de siste årene.

Extravaganza Musikkfestival.

Deltopia En annen festdag, som oftest første lørdagen i April.

Coachella Stor musikkfestival i April.

Excursion Club

For $60 har man i et helt år mulighet til å låne det en vil av surfebrett, våtdrakter, kayaker, klatreutstyr og masse annet. Excursion Club er drevet av studenter og arrangerer både fjellturer, paintball og surfekurs og er helt klart verdt pengene dersom en ønsker å komme seg ut å prøve noe nytt.

UCSB Recreation Center

Det offisielle treningssenteret på campus. Her kan man bli med i alle mulige sporter og lag i tillegg til fri bruk av deres gigantiske treningssenter for $60 per quarter.

Annet

Anbefaler også folk å kjøpe seg bil. California og nabostatene tilbyr utrolig mange utfluktsmuligheter. Bruk sjansen og besøk de store nabobyene San Francisco, Los Angeles og San Diego. Er du glad i natur, ta en helg i Yosemite eller dra inn og se Grand Canyon. Kjør langs Route 1, Route 66 og hvorhen du ønsker å dra.

Timinister som har vært på UCSB

2009/2010


2010/2011


2011/2012

 • Fredrik Bergflødt
 • Sigurd Rolland Pettersen


2012/2013

 • Ida Johansen (bio)

2013/2014

 • Jon Oddvar Kolnes (elektro)
 • Kristoffer Skogen Raa (elektro)
 • Verner Håkonsen (materialer)
 • Marianne Urnes (elektro)

2014/2015

 • Hanna Vassmyr (material)
 • Henrik Riis (material)

2015/2016

 • Henning Kaland (material)
 • Maja Bjerke Drøyli (elektro)
 • Mats Estensen (elektro)
 • Sofie Berg (material)