University of California, San Diego

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk

Fakta

En kort artikkel om utvekslingsopphold ved UCSD. Her finner du litt generell informasjon fra ntnu.

Fag

PHYS 133/219: Condensed Matter/Material Science laboratory (4):

Kan taes enten som undergraduate (PHYS133) eller graduate (PHYS219). Som graduate kreves det at du har endel mer kunnskap, men ikke mer enn det de fleste fjerdeklassinger har. Et veldig artig prosjektfag der det i hovedsak går ut på å fremstille etellerannet material i lab'en og måle superledningsevnen til dette materialet.

MATS 256: Energy Materials & Application (4):

Lett fysikk bak og utfordringer til forskjellige energiteknologier (Sol, Geotermisk, Fisjon, Fusjon). Karakteren settes utifra et 20-siders prosjekt dere (2-3 stk) skriver om en gitt energiteknologi med presentasjon for klassen til slutt. Gir en god oversikt over forskjellige energiteknologier og mulighet for å fordype seg i en av de.

NANO 205: Nanosystems Integration (4):

Her sier de mye av det samme som i de fleste andre nanoteknologifag så det er ganske enkelt å få en grei karakter. Faget kan være verdt å ta bare fordi en av foreleserne (Michael Heller) er en av de mest prominente figurene i det usaske nanoteknologimiljøet. Michael Heller har visstnok et annet bionanoteknologifag som skal være ganske bra.

Diverse

San Diego er et utrolig digg sted å bo og er kjent for å ha det beste været i USA. Du kan lett surfe tre-fire dager i uka uten for mye kreativ timeplanlegging. Det mest negative er at SD er spredt over et ekstremt stort område, det finnes ikke noe stort College-town tilsvarende Ila Vista i University of California, Santa Barbara og den offentlige transporten er sykt klein. Det finnes likevel nok av steder å drikke seg full (spesielt Pacific Beach (PB)), men det fører til en del kleine morgener på sofaer du ikke aner hvem som eier og at bil er en nødvendighet hvis du skal bo der over fire måneder. Du får riktig nok gratis buss via UCSD.

Det beste stedet å bo er selvfølgelig La Jolla, nærme stranden. Her kan det være sinnsykt dyrt, men du kan være heldig. Ellers er La Jolla, UTC area og Pacific Beach stedene å bo. Litt avhengig av om du vil bo sammen med de skoleflinke asiatene eller de festglade college-studentene respektivt.

Forkortelser og forklaringer

 • PB - Pacific Beach. Festområde og en ganske god beachfbreak.
 • MB - Mission Beach. Litt roligere område. Fortsatt mye god surf.
 • La Jolla - Det største kakseområdet i USA sammen med Mt. Soledad. Fin beachbreak for alle nivåer.
 • UTC-area - University Transit Central. De fleste studentene bor i dette området.
 • VA - Veteran Affairs. Sykehus på campus.
 • Rock Bottom - Mikrobryggeriet rett ned bakken fra UCSD
 • Geisel - Biblioteket midt på campus.
 • IRPS - International Relations and Pacific Students. Hjernedød gjeng. Mange utvekslingsstudenter her.
 • Jacob's' - Jacob's school of engineering. Stort sett byggingeniører og sånn.
 • Extension Office - Kontoret vi tar fag gjennom. Det vil si at vi stiller på samme linje som bikkja til vaktmesteren (gjerne litt under) når det gjelder prioritering i fag.
 • DUI' - Driving Under Influence. Stort sett noe alle gjør hele tida.
 • Mt. Soledad' - Området mellom La Jolla og PB. Ekstremt forvirrende ettersom alle veiene heter: Mt. Soledad Rd., Soledad mountain Rd., Mt. Soledad Dr., Soledad Rd., Soledad Dr. og Mountain Dr.

Personer som har vært på utveksling her

Alf Petter Syvertsen, kull 06 Bruker:Alfpets