Universidad Autónoma de Madrid

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk

Fakta

  • Land: Spania
  • Beliggenhet: Madrid
  • Studenter:
  • Nettsted: [1]

Hvordan søke

Siden UAM er en del av Erasmusavtalen går søknaden via internasjonal seksjon. Fristen for å søke er 1. mars ved start på høsten, og 15. september for start om våren. Offisielt er det nødvendig med B2 eller bedre i spansk for å studere der, men dette blir ikke testet. Mer informasjon om søknadsprosessen generelt finnes her.

Hva koster det

Siden UAM er en del av Erasmusavtalen betaler man ikke skolepenger. I tillegg får man 350 euro per måned. 70% av dette utbetales på høstsemesteret, mens resten kommer på våren, etter at man har levert inn et dokument som bekrefter avsluttet opphold på universitetet.

Det er noe billigere å bo i Madrid enn i Trondheim, men siden det er en storby, er det likevel helt normalt å betale 400 euro for en dårlig hybel delt med 7 andre. Vær obs på at det ikke er normalt med air condition i slike hybler.

Mat er veldig billig. På universitetet kunne man for eksempel få dagens treretter inkl. brød til 5.30 euro. Inne i byen koster en slik meny rundt 10-12 euro, men da er selvsagt et glass vin inkludert.

Fagtilbud

Når man skal finne fag hos UAM er det greit å vite at man der er mye sterkere knyttet til graden sin. Det er veldig uvanlig å ta fag utenfor sin egen grad, og hvert fag undervises kun til én grad, i temmelig små klasserom. Ofte blir faktisk kullene delt i to, og får undervisning separat av forskjellige lærere. Det er derfor viktig å passe på hvilken parallell man tar fag fra, da det kan være store forskjeller i vanskelighetsgrad og læringsmål. Fokuset på studier istedet for fag gjør det også litt mer kronglete å finne fag på nettsidene deres, da man må lete gjennom fagplanen for hvert aktuelle studie. Dette blir ytterligere komplisert av at den engelske utgaven av nettsiden inneholdt mye mindre informasjon enn den spanske, så det kan anbefales å bruke den spanske fra starten av. En annen interessant ting er at man i Spania har (i 2016/2017, det debateres heftig hvorvidt det bør endres) et 4+1 system, det vil si at istedet for å ha en 3-årig bachelor og en 2-årig master, har man en 4-årig grado og en 1-årig posgrado. Det er også verdt å merke seg at de letteste fagene ofte er valgfag og posgrado-fag, mens de resterende fagene, iallfall på fysikkgraden, ofte kan være ekstremt vanskelige, med til tider en strykprosent på over 50%.

Et nyttig verktøy i planleggingen er en timeplangenerator.

Nanoteknologiutdanning

K-emner

Generelt er det ganske komplisert å melde seg opp i k-emner på UAM. Det er nemlig svært uvanlig å ta fag utenfor sitt eget fakultet, så systemet er ikke laget for dette. Det blir synlig blant annet gjennom at de forskjellige fakultetene har forskjellige frister og søknadsprosesser for et fag. De som tilhører samme fakultet som faget går også foran i køen, så man må belage seg på å få en del avslag. Disse avslagene kommer dessverre etter at fristen for å melde seg opp i fag på det gitte fakultetet har gått ut, så det kan være lurt å melde seg opp i minst dobbelt så mange k-emner som mang trenger. I tillegg har flere fakulteter regler på at Erasmus-studenter ikke får ta førsteklassefag, selv ikke utenfor sin egen studieretning. Det finnes unntak på denne regelen for visse fag, men det er viktig å spørre om dette før man søker. Det er selvsagt et kjempeproblem, da man som nanoteknologistudent ofte ikke er kvalifisert til å ta et andreklassefag i økonomi, for å ta et eksempel. Det finnes en liste over engelskspråkelige emner som kan være nyttig å se på når man velger k-emner. Likevel, siden spanjoler flest er ganske dårlige i engelsk er det en betydelig sannsynlighet for at faget går svært sakte framover for at de ikke skal dette av undervisningen. Dette er selvsagt fantastisk om man bare vil ha billige studiepoeng, men litt kjedelig om man faktisk ville lære noe. Hvis man skal velge ett k-emne hos UAM, kan spanskkursene anbefales. De går både høst og vår, og lærerne der er betraktelig bedre enn gjennomsnittet. Det er også en kjempegod arena for å møte andre Erasmus-studenter. Dessverre har også de egen søknadsprosess, og det er heller ikke gratis. I skoleåret 2016/2017 kostet det 60 euro for første semester og 120 euro til om man ønsket å ta faget på vårsemesteret også. Man får 4 studiepoeng for hvert semester man tar faget.

Struktur

Utvekslingsrapporter

2016/2017 2016/2017

Hvem har vært der

Kull 13: Ingerid

Kull 14: Lars Olav, Jorunn, Mette

Nyttige linker