Forskjell mellom versjoner av «TFY4335 - Bionanovitenskap»

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk
(NTNUs emnebeskrivelse)
Linje 23: Linje 23:
   
 
=== NTNUs emnebeskrivelse ===
 
=== NTNUs emnebeskrivelse ===
  +
''Emnet vil behandle oppbyggingen av biologiske molekyler med særlig fokus på strukturell form, dannelse, bio-identifikasjon og selvorganisering. Biofysikalske fenomen av betydning innenfor bionanovitenskap som Brownske bevegelser, diffusjon, transport, intermolekylære prosesser, cooperativ transitions, enkle polymer kjeders egenskaper, molekylære maskiner og motorer, nanoroboter vitenskap og science fiction& vil bli diskutert. Videre vil anvendelse av biologiske molekyler og prosesser i utvikling av sensorer og komponenter, for eksempel bionanosensorer, elektroniske komponenter for interaksjon med celler, mikro- og nanofluidkomponenter bli behandlet.''
''Her kopieres emnebeskrivelsen fra NTNU inn i kursiv.''
 
   
 
== Lenker ==
 
== Lenker ==

Revisjonen fra 20. des. 2016 kl. 13:25

  • Institutt: IFY
  • Vurderingsform: Skriftlig eksamen (100 %)
  • Hjelpemiddelkode C: Spesifiserte trykte og håndskrevne hjelpemidler tillatt. Bestemt, enkel kalkulator tillatt.
  • Øvingsopplegg: Nei

Om emnet

Emnet er obligatorisk i 5. semester.

Faglig innhold

Emnet vil behandle oppbyggingen av biologiske molekyler med særlig fokus på strukturell form, dannelse, bio-identifikasjon og selvorganisering. Komposittmaterialer i naturen med finstruktur på nanometernivå vil også bli behandlet. Prinsipper for og anvendelse av de viktigste verktøy for karakterisering og manipulasjon innenfor bionanovitenskap vil bli diskutert. Videre vil anvendelse av biologiske molekyler og prosesser i utvikling av sensorer og komponenter, for eksempel bionanosensorer, elektroniske komponenter for interaksjon med celler og mikro- og nanofluidkomponenter bli behandlet.

Anbefalte forkunnskaper

Statistisk termodynamikk, organisk kjemi, bioteknologi og grunnleggende kunnskaper i fysikk, matematikk og statistikk anbefales fra NTNU. De viktigste forkunnskapene er statistisk termodynamikk, bioteknologi og grunnleggende fysikk, matematikk og statistikk.

Pensumlitteratur

Physical Biology of the Cell av Phillips, Kondev, Theriot og Garcia brukes som hovedlærebok, men Nelsons Biological Physics: Energy, Information, Life brukes mye til forskjellige utledninger.

Erfaringer

Her er det noenlunde fritt fram for å skrive egne erfaringer, men vis varsomhet og ta det bare med dersom du tror det er nyttig for andre.

NTNUs emnebeskrivelse

Emnet vil behandle oppbyggingen av biologiske molekyler med særlig fokus på strukturell form, dannelse, bio-identifikasjon og selvorganisering. Biofysikalske fenomen av betydning innenfor bionanovitenskap som Brownske bevegelser, diffusjon, transport, intermolekylære prosesser, cooperativ transitions, enkle polymer kjeders egenskaper, molekylære maskiner og motorer, nanoroboter vitenskap og science fiction& vil bli diskutert. Videre vil anvendelse av biologiske molekyler og prosesser i utvikling av sensorer og komponenter, for eksempel bionanosensorer, elektroniske komponenter for interaksjon med celler, mikro- og nanofluidkomponenter bli behandlet.

Lenker

NTNUs sider om emnet

Læringsressurser

  • Eventuell link til "Faglige notater: EMNEKODE", om denne siden finnes.
  • Link til en god læringsressurs (videoforelesninger, kompendium, Youtube-videoer, etc)

Emnerapporter og referansegrupperrapporter