National University of Singapore

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk

Fakta


Om NUS

NUS er ett av to mer teknologiske universitet i Singapore (sammen med NTU), og ligger en halvtimes tid unna sentrum med kollektiv transport. Står valget mellom NUS og NTU er det verdt å merke seg at NTU ligger langt mer vest, og mye lenger unna sentrum og alt annet. NUS er stort; 17 fakultet tilbyr tilsammen over 2000 moduler hvert semester. Gratis busser går mellom de ulike fakultetene, så man rekker timene som er spredt ut over campus. I tillegg har universitetet et eget University Town. Her bor mange av studentene, og det er noen butikker, frisører, gym, basseng, kantiner og restauranter, osv.

Det finnes kantiner over hele campus, og maten ligger typisk på 3-5 SGD.

Det finnes flere steder å bo på på campus (UTown har høyest standard), men gutter og jenter får ikke sove på samme rom med mindre man er gift, og man kan bli kastet ut av NUS dersom man inviterer det motsatte kjønn på rommet sitt og lukker døra. Ingen av stedene på campus har air condition, men rommene har vifte i taket, og det er billig å bo der.

Fagtilbud

På NUS er de aller fleste fagene verdt 6 studiepoeng, det vil si at du må ta fem fag i semersteret for å være fulltidsstudent. Prosessen for å finne fag for utvekslingsstudenter er litt krunglete, da man kun kan velge fag fra en gitt liste hvert år. For å finne den oppdaterte lista, søk på "modules for exchange students NUS" på google. Da vil du få opp noe som dette [1] . Dette er modulene man offisielt kan ta, men sender du avgårde en mail eller to til faglærer og/eller fakultet eller department of XX og hører om du kan ta et fag, kan det hende du får tommel opp.

På søknaden du sender inn vil du måtte fylle ut emner du vil ta, og emnene må være fra lista for godkjente emner for utvekslingsstudenter. Når søknaden godkjennes, vil du få godkjent noen av disse emnene. Disse vil du være oppmeldt i fram til add/drop-perioden som foregår den første uka på NUS. Under denne perioden kan du fjerne moduler du er oppmeldt i, og legge til emner du heller vil ha. Her handler det om å være tidlig ute, da det er "first come first serve" som gjelder. Dersom du vil ta emner som ikke står på listen over godkjente emner for utvekslingsstudenter, må du fylle ut et fysisk skjema og få underskrift av lærer og department for å kunne ta faget. Det er for øvrig ikke lov å ta emner som overlapper på timeplanen og/eller eksamensdato.

NUS Bulletin, den offisielle fagoversikten.

NUS Mods, en bedre hjemmeside for å passe på at timer og eksamener ikke overlapper.

Tuition fees [2] dersom du ikke har friplass.

Nyttige tips

En grei ting å gjøre kan være å lese andre studenters rapporter fra deres opphold.

Har du god nok karakter i engelsk fra videregående (4 eller 5??) trenger du ikke ta noen engelsktest for å gå på NUS.

Dersom du vil søke friplass, må du sende inn forhåndsgodkjenning og søknad til NTNU før 20. januar.

Blogg om alle deler av utvekslingsprosessen finnes her [3].

Se også

Utveksling