KU Leuven

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk

Fakta

  • Land: Belgia
  • Beliggenhet: Leuven
  • Studenter: 55000
  • Nettsted: kuleuven.be


Litt generell informasjon om KU Leuven

Katholieke Universiteit Leuven er Belgias eldste universitet, opprettet i 1425. I dag er det kjent som et forskningsrettet universitet med rundt 55000 studenter, hvorav 15 % er internasjonale studenter.

Hvordan søke

Siden KU Leuven har Erasmusavtale med NTNU kan man søke på vanlig måte via NTNU. Gå til Internasjonal Seksjon for mer informasjon om søknadsprosedyrer.

Fagtilbud

Excel-fil med tilgjengelige fag


Master i nanoteknologi

Toårig masterprogram i nanoteknologi som er relevant for alle tre fagretningene. Man kan spesialisere seg inn mot nanomaterialer/nanokjemi, nanoelektronikk-design, nanodingser/nanofysikk og nanobioteknologi.

Master of Nanoscience, Nanotechnology and Nanoengineering

Master i material

Toårig masterprogram i materialer som har en del relevante fag for materialretningen.

Master of Materials Engineering

NB! hvis du finner et fag i de to masterprogrammene, men ikke i excel-dokumentet, kan du sende en epost til foreleseren av det aktuelle faget og spørre om du kan ta det likevel. For meg (Gauteoh) har det gått helt fint så langt. Man kan heller ikke ta mer enn to fag fra et annet fakultet per semester, dvs maks 2 fag med fagkode som ikke begynner med H per semester.

Struktur

Det akademiske året er delt opp i to semestre. Høstsemesteret starter i slutten av september og eksamensperioden er i januar. Vårsemesteret starter i midten av februar og eksamensperioden er i juni. Fagene man tar gir enten 3 eller 6 poeng, med totalt 30 poeng per semester.

Godkjenning av fag

Byen Leuven

Erfaringer

Nyttige tips

Utveksling


Nyttige lenker