JAP0501 - Japansk 1

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk

  • Institutt:
  • Vurderingsform::
  • Hjelpemiddelkode:
  • Øvingsopplegg:


Om emnet

Emnet gir en første innføring i japansk allmennspråk med vekt på uttale, lytteforståelse, skriftspråk og grunnleggende grammatikk. Emnet gir også et visst innblikk i japansk kultur og samfunnsliv gjennom tekststudium og samtale. Faget er ment for fullstendige nybegynnere, men hvert år er det flere deltagere som har en del kunnskap fra før.

Japansk bruker tre ulike skriftsystemer: hiragana (46 tegn), katakana (46 tegn) og kanji. Det forventes at man skal kunne alle hiragana og katakane, samt noen kanji til eksamen. Det anbefales å lære seg hiragana og katakana så raskt som mulig, da det er dessverre ikke tid til å gjennomgå dette i detalj i løpet av forelesningene. Det vil skrives både med japanske symboler og romanji (latinske bokstaver) i starten, men etterhvert går man over til kun japanske.

Kurset baserer seg på kap. 1-6 av Genki I (An Integrated Course in Elementary Japanese). Det fins både en tekstbok og en arbeidsbok. Arbeidsboken er mest nyttig til selvstudium. I 2.utgave følger det også med en cd-rom med lydfiler som kan være nyttig for å øve på uttale.

Faglig innhold

Anbefalte forkunnskaper

NTNUs emnebeskrivelse

Lenker

NTNUs sider om emnet

NTNUs fagbeskrivelse.

Læringsressurser

Emnerapporter og referansegrupperrapporter