Institut National de Polytechnique (INP Grenoble)

Fra Nanowiki
Revisjon per 15. nov. 2010 kl. 18:37 av Eirikgje (diskusjon | bidrag) (Hva koster det)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Fakta

  • Land: Frankrike
  • Beliggenhet: Grenoble, Rhône-Alpes
  • Studenter: --
  • Nettsted: [1]


Litt generell informasjon om INP Grenoble

  • 5100 studenter
  • 27% internasjonale studenter

Hvordan søke

Hva koster det

Skole: Norsk semesteravgift pluss et lite registreringsgebyr på 20-30 Euro. Nesten gratis, med andre ord.

Bolig: Et rom i et bofellesskap i sentrum kan gjerne komme på 350 Euro pluss/minus, mens du bor i helt greie universitetsboliger for 200-400 Euro, men da bor du lengre unna sentrum. Frankrike tilbyr CAF, boligstøtte, til alle som bor i landet, dvs deg også. Her kan du fort ende opp med å få 1/3 til helt opp mot halvparten av leien din dekket, men det tar litt tid å få den, så det må søkes tidlig. Med andre ord kan du fort ende opp med å betale rundt eller under 2000 i måneden for et rom som ville kostet 3500+ i Trondheim.

Mat og hverdag: Her kommer det veldig an på hvordan du lever livet ditt. Men mat gjennom universitetet er subsidiert og billig, du betaler f.eks. 3 Euro for en tre-retters varm lunsj i kantina, og da er du mett til godt etter norsk middagstid. Mat er billigere, men vanskelig å sammenligne helt hvor mye da man ikke har de samme variantene av alt. Vin er helt sjef, de billige vinene fås for under en euro, de gode vinene koster gjerne rundt 2-3 Euro.

Transport: Grenoble er en by der det er veldig bra å ha sykkel, byen i seg selv er paddeflat med gode sykkelstier og egne trafikklys for tohjulinger. Er du her i et år anbefales det å kjøpe en brukt sykkel, skal du være bare ett semester går det fint an å leie bysykkel (du får en egen sykkel med lås og det hele, ikke sånn som i Trondheim/Oslo) for 15 Euro i mnd. Månedskort med studentpris på trikk og buss går for 24 Euro, godt billigere enn i Trondheim. Du bør regne med å skaffe enten sykkel eller busskort, du må veldig fort til den andre siden av byen til fester eller for å fikse noen papirer e.l.

Fagtilbud

Den eneste teknologiskolen i Frankrike som spesialiserer seg i nanoteknologi. PHELMA skolen under INPG har bl.a. masterprogrammer i energifysikk, nanoteknologi (med hovedvekt på nanoelektronikk) og funksjonelle materialer (sistnevnte på engelsk)

Godkjenning av fag

Byen Grenoble

En utrolig studentvennlig by som virker mindre enn den er (300 - 400 000 innbyggere), hvor det er lett å få kontakt med studenter enten du foretrekker å snakke engelsk eller fransk, men snakker du engelsk, blir det nok vanskeligere å få kontakt med franskmenn. Franskmenn generelt liker oss nordboere (spesielt de med blondere hårfarge, pussig nok), og kommer du i den riktige klassen (bank i bordet) eller blir kjent med de rette folka, blir du stadig vekk dratt med på ting, enten det er fester, fjellturer, ferier e.l.

Grenoble ligger klint mellom tre fjellkjeder og er en utmerket by for å drive sport, der de mest populære sportene er ski og klatring. Klatringsmulighetene i nærheten er nærmest uendelige og det er et veldig aktivt klatremiljø. Blir du med i universitetsklubben for klatring kan du fritt bruke klatrehaller innendørs underveis i uka, være med på ekskursjoner utendørs nærmest hver eneste lørdag og søndag, og dra nytte av forskjellige relevante kurs som arrangeres. Som ski-/ snowboardby ligger den bare en drøy times kjøring unna skisentre som Alpe d'Huez, Les Deux Alpes og Val d'Isère, som er veldig store i norsk målestokk og hver har sine fordeler og ulemper. Medlemsskap i universitetenes skiklubb fikser billig reise og skikort.

Du kan få 1,5 studiepoeng for sport for hvert halvår, men så koster det litt å bli med i de forskjellige klubbene (som du må være for å få stpoeng) og å melde seg inn for å ta sportspoengene.

Erfaringer

Nyttige tips

Se også

Utveksling


Nyttige lenker

Generell info om INP Grenoble