Aarhus Universitet

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk

Fakta

  • Land: Danmark
  • Beliggenhet: Aarhus
  • Studenter: 44500
  • Nettsted: [1]

Hvordan søke

Siden AU har Erasmusavtale med NTNU kan man søke på vanlig måte via NTNU. Søknadsfristen er 4 måneder før semesterstart (1. mai for start 1. september, 1. oktober for start 1. februar). Gå til Internasjonal Seksjon for mer informasjon om søknadsprosedyrer. For nordmenn er det ikke nødvendig med engelsktest.

Hva koster det

Hvis man har Erasmus stipend betaler man ikke skolepenger. Man betaler semesteravgiften til NTNU og får 400€ i måneden om man utveksler til Danmark. Det blir utbetalt 70% ved starten av oppholdet og 30% ved avslutningen. Satsen er forskjellig avhengig av hvilket land man studerer i, og 400€ (kun opplevd i Danmark) er det høyeste beløpet man kan få. (2016/17)

Bolig er omtrent som I Norge, om ikke noe billigere (hvis man leier privat, gjennom skolen er det en god del billigere). Det er stort press på boligene gjennom skolen, og man er ikke garantert å få plass. Det anbefales å se etter privat utleie så fort som mulig, ettersom det også blir press om disse mulighetene. Et godt tips kan være å legge ut personlig annonse i denne Facebook-gruppen, eller se etter aktuelle annonser der. Man har der en stor fordel over andre utvekslingsstudenter ettersom man kan kommunisere på dansk.

Mat og drikke er billig og lett tilgjengelig, men man bør passe på kursforskjellen som i de senere år har blitt mindre gunstig for nordmenn. Danmark benytter seg også i stor grad av et nasjonalt eksklusivt bankkort, Dankort, og det er flere steder man ikke får betalt med mindre man har kontanter eller MobilePay. Dette har blitt bedre.

Fagtilbud

Full oversikt over alle fag. Aarhus kjører for øyeblikket et kvartersystem med 4 fagperioder i året, men skal snarlig skifte til semestersystemet. (2016/2017)

En relativt kjip begrensning ved AU er at man kun får ta fag ved 2 institutter. Dette kan ordnes med spesialavtale, men byr på en del stress. Er man registrert under iNano (og ikke f.eks. institutt for fysikk), så får man velge fag fra flere enn 2 institutter, ikke når man søker, men ved å ta kontakt med personen som tilsvarer BWM.

Hvis man skal ta et fag som kan bli plassbegrenset bør man purre på administrasjonen for å bli oppmeldt, ettersom man ikke kan melde seg opp selv som utvekslingsstudent.

Nanoteknologiutdanning

AU har et 3-årig bachelorprogram og et 2-årig masterprogram i Nanoteknologi som er mest relevant for bio og material. De har også veldig mange (~60 per år) relevante Ph.D.-stillinger ved deres enorme INANO-senter (Interdisciplinary Nano center).

K-emner

AU tilbyr noen K-emner, men begrensningen blir at det må ligge under et av (de max 2) instituttene du studerer ved. De har et fag Science-based Innovation and Entrepreneurship som tilsvarer NTNUs Tekled. De har også Science Education som går som et k-emne og er emd på å kvalifisere deg til å undervise ved VGS i Danmark.

Struktur

AU har et system bygget på 60 studiepoeng (Elective Credits) per år, hvor hvert år er delt opp i fire terminer. Fagene er mindre enn vi er vant til fra NTNU med stort sett 5 poeng per fag. Det vil si at man tar tre fag i kvarteret.

Det er litt mer spredning i vurderingsformene enn på NTNU. Noen fag har skriftlig eksamen, som vi er vant med, mange fag har muntlig eksamen som er ganske ålreit og noen en kombinasjon mellom eksamen og prosjektarbeid.

Hvem har vært der

Kull 13: Anders, Kristine

Kull 14: Ragnhild

Kull Danmark: Halvor

Miniutveksling: Haugevis med folk har vært her i én uke på miniutveksling!

Nyttige linker